Kuře po filipínsku

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1200 g Kuře
  • 500 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Brambory
  • 2 ks Cibule
  • 2 ks Rajčata
  • 2 ks Česnek
  • 4 ks Pepř černý celý
  • 2 ks Paprika zelená
  • 2 ks Paprika červená
  • 2 ks Chilli paprička sušená
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Omáčka sójová
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 768 kcal
  • Sacharidy 27 g
  • Tuky 46 g
  • Sodík 433 mg
  • Bílkoviny 60 g
  • Uhlovodany 26 g
  • Cholesterol 225 mg
  • Draslík 1326.9 mg
  • Vláknina 16085.3 mg
  • Vitamín A 16085.3 mg
  • Vitamín B6 1.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 96.5 mg
  • Vitamín E 2.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté a očištěné kuře naporcujeme asi na deset kousků. Červené a zelené papriky omyjeme a nakrájíme na kousky. Cibuli rozporcujeme na osminky. Dvě paličky česneku oloupeme a rozebereme na jednotlivé stroužky. V

  • 2

    Všechny tyto ingredience včetně rajčat vložíme do většího a širšího kastrolu a zalijeme vodou. Okořeníme. Počkáme, až voda začne vřít, a pak ztlumíme plamen. Necháme na mírném plameni provářet asi hodinu. Krátce před koncem vaření přidáme na větší kusy pokrájené brambory.

Komentáře k receptu