Ryba vařená v páře na bylinkové mrkvi
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 621 kcal
- Sacharidy 71 g
- Tuky 1731 g
- Sodík 1052 mg
- Bílkoviny 96 g
- Uhlovodany 16 g
- Cholesterol 3.6 mg
- Draslík 311.3 mg
- Vláknina 49383.9 mg
- Vitamín A 49383.9 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 20.7 mg
- Vitamín E 1.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 13.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mrkve oškrábeme a omyjeme, naskládáme je do vložky v parní hrnci, posypeme citronovou kůrou, nalijeme 3 dl vývaru a vaříme 10 až 15 minut.
-
2
Rybu naporcujeme na plátky, omyjeme, osušíme. Citronovou šťávu smícháme s pepřem, plátky ryby jí důkladně potřeme, položíme je na mrkev do hrnce a vaříme dalších 10 minut. Pak rybu z hrnce vyndáme, osolíme a uložíme v teple - například v mírně vyhřáté troubě.
-
3
Bazalku a petrželovou nať opláchneme pod studenou vodou a nasekáme na jemno.
-
4
V pánvi rozpustíme máslo, vložíme mrkev, posypeme ji větší částí nasekaných bylinek, přilijeme 1 dl zeleninového vývaru, krátce povaříme, podle chuti opepříme a osolíme.
-
5
Plátky ryby dáme na servírovací talíře, obložíme vařenou celou mrkví a posypeme bylinkami. Vhodnou přílohou je vařená rýže.