Bulgurové pikantní slané koláčky
Suroviny
- 100 g Rukola
- 100 g Bulgur
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 3 kávová lžička Zázvor mletý
- 1 ks Chilli paprička
- 4 ks Cibulka jarní
- 12 ks Rajčata Cherry
- 3 špetka Pepř černý mletý
- 3 stroužek Česnek
- 3 dl Voda pitná
- 1 polévková lžíce Omáčka sójová
- 2 polévková lžíce Máta
- 1 polévková lžíce Kerblík
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 139 kcal
- Sacharidy 29 g
- Tuky 1 g
- Sodík 128 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 29 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 626.5 mg
- Vláknina 14202 mg
- Vitamín A 14202 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 34.4 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Bulgur dáme do hrnce, zalijeme 2.5-3 dl vody a přivedeme k varu. Po 5 minutách hrnec odstavíme z plotny, zakryjeme poklicí a necháme téměř hodinu odstát.
-
2
Očistíme jarní cibulku, česnek, kerblík a mátu citrónovou. Polovinu lístků z máty odložíme na ozdobu, ostatní s kerblíkem, cibulkou a česnekem drobně pokrájíme. Malou chilli papričku omyjeme, rozkrojíme, zbavíme semínek a posekáme nadrobno. Všechny ingredience dáme do mísy, přidáme nabobtnalý bulgur, vymačkaný z přebytečné vody, sójovou omáčku, sůl, pepř, mletý zázvor a vše dobře promícháme.
-
3
Omyjeme listy rukoly a Cherry rajčata (červená i žlutá). Talíře ozdobíme listy rukoly. Ze směsi vytvoříme v dlaních koláčky o průměru asi 8 cm. Poklademe je na listy salátu, doprostřed každého uděláme malý důlek. Do každého koláčku vložíme Cherry rajče a servírujeme.