Švestková povidla z domácí pekárny
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 77 kcal
- Sacharidy 19 g
- Tuky 0 g
- Sodík 1 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 19 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 261.7 mg
- Vláknina 4666.7 mg
- Vitamín A 4666.7 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 15.8 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
švestky dobře omyjeme, rozpůlíme, odstraníme z nich pecky a nakrájíme je na malé kousky.
-
2
Z domácí pekárny vyndáme pečicí formu. Do formy s nasazenými míchadly vložíme 1 kilogram nakrájených švestek, přilijeme 2 decilitry vody. Formu vložíme zpět do pekárny, nastavíme program džem a pekárnu zapneme.
-
3
Program zopakujeme ještě alespoň dvakrát. Povidla jsou hotová, když jsou dostatečně hustá.
-
4
V průběhu programu dobře vymyjeme zavařovací sklenice, dáme je na plech a ve středně vyhřáté troubě sterilizujeme.
-
5
Hotovou marmeládu přendáme do sklenic, necháme ji pomalu vychladnout. Poté sklenice uzavřeme a skladujeme v chladnu.