Skopová skotská polévka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 480 kcal
- Sacharidy 21 g
- Tuky 103 g
- Sodík 340 mg
- Bílkoviny 23 g
- Uhlovodany 19 g
- Cholesterol 112 mg
- Draslík 627.8 mg
- Vláknina 5731.7 mg
- Vitamín A 5731.7 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 18.8 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Skopové maso z předku očistíme a opláchneme. Zeleninu očistíme a rozkrájíme na větší kusy, cibuli na osminky. Zelí očistíme, vykrojíme košťál a nakrájíme na nudličky. Krupky propláchneme a necháme okapat. Petrželovou nať nadrobno nasekáme.
-
2
Maso vložíme s krupkami do studené vody, osolíme, opepříme a na mírném plameni pomalu vaříme. Když je maso poloměkké, přidáme očištěnou zeleninu a dovaříme. Měkké maso vyjmeme, vykostíme, nakrájíme na kousky. Ve vývaru mezitím vaříme zelí. Na závěr přidáme obrané maso, petrželovou nať, necháme přejít varem.