Ovocný salát s nektarinkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 159 kcal
- Sacharidy 40 g
- Tuky 1 g
- Sodík 1 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 40 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 564.2 mg
- Vláknina 13454.5 mg
- Vitamín A 13454.5 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 76.8 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vrchní a spodní část pomerančů odřízneme a oloupeme pomeranče nad mísou, abychom zachytili vykapávající šťávu. Jednotlivé dílky oddělíme od blanek a dáme do mísy. Přidáme nakrájené jablko, nakrájenou hrušku, hroznové víno bez pecek a nakrájenou nektarinku. Opatrně vše promícháme a dáme na hodinu do lednice.
-
2
Před podáváním oloupeme a nakrájíme na plátky banán, přidáme do mísy a z jahod odstraníme stopky, rozpůlíme je a přidáme je též k ovoci.
-
3
Promícháme a podáváme.