Zeleninový salát s jogurtovým přelivem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 122 kcal
- Sacharidy 21 g
- Tuky 2 g
- Sodík 155 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 6.5 mg
- Draslík 344.7 mg
- Vláknina 9991.5 mg
- Vitamín A 9991.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8.8 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mrkev omyjeme, oškrábeme, uvaříme do poloměkka a nakrájíme na kousky. Okurku omyjeme, oloupeme a nakrájíme na malé kousky, omytou zelenou jarní cibulku nakrájíme na kolečka.
-
2
Sterilovaný hrášek a kukuřici slijeme a dáme do mísy, přidáme nakrájenou mrkev, okurku a cibulku.
-
3
Česnek oloupeme, prolisujeme, smícháme se solí a s jogurtem a přidáme do mísy k zelenině.
-
4
Ozdobíme listy omytého hlávkového salátu a před podáváním řádně vychladíme.