Sýrové bramborové pyré

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 750 g Brambory
  • 100 g Sýr Čedar
  • 1 hrst Petržel - nať
  • 1 hrst Pažitka
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 1.5 l Voda pitná
  • 1 dl Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 152 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 165 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 19.2 mg
  • Draslík 564.4 mg
  • Vláknina 6728.8 mg
  • Vitamín A 6728.8 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 20.2 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory omyjeme, oškrábeme a vaříme ve vodě 10-15 minut, dokud nezměknou. Pak je scedíme a rozšťoucháme. Česnek oloupeme a prolisujeme, sýr jemně nastrouháme. Petrželovou nať a pažitku omyjeme a nasekáme najemno.

  • 2

    V hrnci zahřejeme mléko a teplé přilijeme k rozšťouchaným

  • 3

    bramborám. Pak přidáme prolisovaný česnek, petržel a pažitku, vše šleháme dohladka. Během šlehání podle chuti osolíme a opepříme.

  • 4

    Pyré podáváme horké, ozdobené čerstvou pažitkou.

Komentáře k receptu