Salát z mořských plodů s nudlemi a bylinkami
Suroviny
- 50 g Nudle skleněné
- 350 g Olihně
- 250 ml Vývar rybí
- 12 ks Krevety tygří - loupané
- 2 ks Šalotka
- 4 ks Chilli paprička
- 2 ks Cibulka jarní
- 1 ks Limetka
- 0.5 ks Okurka salátová
- 1 ks Citronová tráva
- 2 ks Limetka kafrová
- 12 ks Máta
- 0.5 l Voda pitná
- 1 kg Mušle slávky
- 3 polévková lžíce Omáčka rybí
- 1 polévková lžíce Koriandr čerstvý
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 519 kcal
- Sacharidy 63 g
- Tuky 8 g
- Sodík 1364 mg
- Bílkoviny 51 g
- Uhlovodany 63 g
- Cholesterol 277 mg
- Draslík 2162.8 mg
- Vláknina 2533.8 mg
- Vitamín A 2533.8 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 65.8 mg
- Vitamín E 2.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 18.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nudle necháme 30 minut namáčet v horké vodě. Olihně očistíme a nakrájíme na prstýnky, z krevet odstraníme hlavičky a krunýře. Vývar vlijeme do hrnce a přivedeme k varu. Postupně v něm uvaříme každý druh mořských plodů zvlášť, vyjmeme děrovanou naběračkou a odložíme.
-
2
Nudle scedíme a nastříháme na cca 5 cm dlouhé kousky. Dáme do servírovací mísy, přidáme nastrouhanou okurku, nadrobno nasekanou citronovou trávu a limetkové listy, na tenké plátky nakrájenou šalotku, nadrobno pokrájenou jarní cibulku, koriandr, natrhanou mátu a nasekané chilli papričky bez semínek.
-
3
Směs zakápneme limetkovou šťávou a rybí omáčkou. Důkladně promícháme, přidáme mořské plody, dozdobíme snítkami koriandru a podáváme.