Kapustová polévka z růžičkové kapusty
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 69 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 1 g
- Sodík 13 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 33.7 mg
- Vláknina 9465 mg
- Vitamín A 9465 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.9 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Růžičkovou kapustu omyjeme, rozkrojíme napůl, nasypeme do hrnce, zalijeme vodou a přivedeme k varu. Přidáme polévkovou kostku, opepříme, dochutíme Vegetou a povaříme 10 - 12 minut, až budou kapustičky měkké. Polévku nalijeme do talířů a posypeme posekanou pažitkou.