Čínský grilovaný tuňák
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 391 kcal
- Sacharidy 40 g
- Tuky 8 g
- Sodík 365 mg
- Bílkoviny 43 g
- Uhlovodany 35 g
- Cholesterol 57 mg
- Draslík 1224.2 mg
- Vláknina 14070 mg
- Vitamín A 14070 mg
- Vitamín B6 1.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 19.7 mg
- Vitamín E 1.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rybí steaky opláchneme, osušíme, osolíme a necháme 20 minut bokem. Houby očistíme, opláchneme pod tekoucí vodou, osušíme a nakrájíme na středně tlusté plátky.
-
2
Po 20-ti minutách zasypeme steaky houbami a polijeme sójovou omáčkou a necháme vstřebávat dalších 20 minut. Troubu si předehřejeme na 190°C. Tuňáka osušíme a grilujeme okolo 10-ti minut.
-
3
Marinádu s houbami vložíme do hrnce, přivedeme k varu a vaříme na mírném ohni zhruba 4 minuty.
-
4
Ředkev a mrkev oloupeme, opláchneme pod tekoucí vodou a nakrájíme na tenké plátky. Tuňáka obložíme houbami a zeleninou. Podáváme teplé.