Nakládané maso chobotnic - Ódžingo džot

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 20

Suroviny

  • 40 g Česnek
  • 21 g Paprika mletá sladká
  • 30 g Paprika zelená
  • 10 g Paprika červená
  • 500 g Chobotnice
  • 65 ml Ančovičky konzervované
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 34 kcal
  • Sacharidy 2 g
  • Tuky 1 g
  • Sodík 177 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 14.8 mg
  • Draslík 141.5 mg
  • Vláknina 941.4 mg
  • Vitamín A 941.4 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.5 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Těla chobotnic rozpůlíme, odstraníme vnitřnosti a chapadla, maso nakrájíme na dlouhé tenké proužky, důkladně propláchneme pod tekoucí vodou. Proužky masa ve sklenici zalijeme solanou šťávou z ančoviček a necháme 6 hodin louhovat na chladném místě. Papriky očistíme, opláchneme vodou a nakrájíme na delší úhlopříčné kroužky, nebo nudličky. Česnek oloupeme, stroužky nasekáme nadrobno. Naložené maso chobotnic důkladně promícháme s mletou paprikou, přidáme kroužky paprik, nasekaný česnek a necháme 3 - 4 dny fermentovat. Tento pokrm podáváme studený, jako přílohu k různým druhům pokrmů z masa a zeleniny.

Komentáře k receptu