Sleď grilovaný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 449 kcal
- Sacharidy 20 g
- Tuky 25 g
- Sodík 1499 mg
- Bílkoviny 37 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 420 mg
- Draslík 75 mg
- Vláknina 440 mg
- Vitamín A 440 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.8 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné a vykuchané sledě omyjeme i zevnitř, potřeme citronovou šťávou, osolíme. Vložíme do grilovacích kleští na ryby, nemáme-li kleště, použijeme alobalovou grilovací misku. Důležité je, aby ryba zůstala vcelku.
-
2
Kleště s rybou položíme na středně rozpálený gril a grilujeme z každé strany aspoň 5 až 6 minut.