Plátky z červené řepy na způsob carpaccia

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Sýr kozí
  • 1 ks Citrony
  • 2 ks Červená řepa
  • 4 hrst Rukola
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 0.5 polévková lžíce Balsamico ocet
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 253 kcal
  • Sacharidy 38 g
  • Tuky 1 g
  • Sodík 467 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 38 g
  • Cholesterol 19.8 mg
  • Draslík 1296.3 mg
  • Vláknina 22693.8 mg
  • Vitamín A 22693.8 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 39.7 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Dvě větší omyté červené řepy obalíme dvěma vrstvami alobalu a pečeme doměkka v troubě předehřáté na 190 °C, což trvá minimálně jednu hodinu. (Samozřejmě lze řepu upéci také den předem.) Že je řepa upečená, poznáme, když lze snadno propíchnout špejlí skrz. Obě bulvy oloupeme a nakrájíme na co nejtenčí plátky, které rozdělíme na talíře a necháme je vychladnout.

  • 2

    Na zálivku smícháme šťávu z jednoho citronu, 4 hrsti salátu rukola, půl lžíce balsamicového octa, špetku rozdrceného černého pepře a špetku soli. Řepu zálivkou zakapeme a podáváme obloženou kozím sýrem.

Komentáře k receptu