Plátky z červené řepy na způsob carpaccia
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 253 kcal
- Sacharidy 38 g
- Tuky 1 g
- Sodík 467 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 38 g
- Cholesterol 19.8 mg
- Draslík 1296.3 mg
- Vláknina 22693.8 mg
- Vitamín A 22693.8 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 39.7 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Dvě větší omyté červené řepy obalíme dvěma vrstvami alobalu a pečeme doměkka v troubě předehřáté na 190 °C, což trvá minimálně jednu hodinu. (Samozřejmě lze řepu upéci také den předem.) Že je řepa upečená, poznáme, když lze snadno propíchnout špejlí skrz. Obě bulvy oloupeme a nakrájíme na co nejtenčí plátky, které rozdělíme na talíře a necháme je vychladnout.
-
2
Na zálivku smícháme šťávu z jednoho citronu, 4 hrsti salátu rukola, půl lžíce balsamicového octa, špetku rozdrceného černého pepře a špetku soli. Řepu zálivkou zakapeme a podáváme obloženou kozím sýrem.