Bílá ředkvová polévka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 127 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 5 g
- Sodík 616 mg
- Bílkoviny 17 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 213 mg
- Vláknina 3149.8 mg
- Vitamín A 3149.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 19.4 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ředkev oloupeme a nakrájíme na drobné kousky. Mořskou řasu propláchneme pod tekoucí vodou a nakrájíme na delší nudličky. Hovězí maso opláchneme pod tekoucí vodou a dáme ho vařit. Když se voda s masem vaří, zmírníme plamen a vaříme maso 30 minut. Po této době přisypeme k masu sekaný česnek a polovinu nasekané cibulky. Do polévky přidáme také sójovou omáčku, ve které jsme rozmíchali druhou polovinu nasekané cibulky a špetku pepře a nakrájenou mořskou řasu. Polévku vaříme dalších 30 minut. Když je maso měkké, vyjmeme ho z vývaru a nakrájíme na drobné kousky. Na konec přisypeme kousky oloupané bílé ředkve a krátce povaříme - asi 7 minut. Polévku ochutíme solí a podáváme horkou.