Avokádové gazpacho
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 316 kcal
- Sacharidy 34 g
- Tuky 20 g
- Sodík 986 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 34 g
- Cholesterol 3.4 mg
- Draslík 1134.2 mg
- Vláknina 22975 mg
- Vitamín A 22975 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 87.3 mg
- Vitamín E 4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Citrónovou kůru a pokrájená avokáda dáme do mixéru. Přilijeme k nim citrónovou šťávu společně se zeleninovým vývarem a mixujeme, dokud nevytvoříme hladký krém. Pak z mixéru přelijeme do větší mísy a odstavíme.
-
2
Rajčata spaříme vroucí vodou a oloupeme. Následně je rozkrojíme, odstraníme semínka a pokrájíme na drobné kostičky. Papriky také rozkrojíme, zbavíme semínek a nakrájíme na malé kousky. Podobně na kostičky rozporcujeme i okurku. Několik kostiček z rajčat a okurky schováme, použijeme je nakonec na ozdobení hotové polévky. Nakrájená rajčata, papriky i okurku vložíme do mixéru, osolíme, opepříme, přidáme prolisovaný stroužek česneku a rozmixujeme také dohladka.
-
3
Rajčatovo-okurkovo-paprikovou rozmixovanou směs nyní vyklopíme z mixéru k již připravenému avokádovému pyré. Obě směsi promícháme dohromady. Mísu s připravenou polévkou potom přikryjeme poklicí a necháme v ledničce alespoň hodinu vychladnout. Než budeme servírovat na stůl, posypeme jednotlivé porce polévky pažitkou a zbylými okurkovými a rajčatovými kostičkami.