Anglické jehněčí kotlety
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 700 kcal
- Sacharidy 39 g
- Tuky 36 g
- Sodík 668 mg
- Bílkoviny 54 g
- Uhlovodany 39 g
- Cholesterol 165 mg
- Draslík 2000.7 mg
- Vláknina 16628.2 mg
- Vitamín A 16628.2 mg
- Vitamín B6 1.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 55.7 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 13.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do zapékací mísy dáme polovinu na plátky nakrájených brambor, zakryjeme je polovinou cibule, na ni položíme osolené kotlety, petrželku, tymián, bobkový list a pepř. Přikryjeme vrstvou zbylé cibule a nakonec bramborami. Každou vrstvu osolíme a opepříme.
-
2
Zalijeme vodou, aby byla mísa do poloviny plná. Zakryjeme těsnou poklicí, dáme do trouby předehřáté na 160 °C a 2-2 1/2 hodiny dusíme, dokud nejsou maso i brambory měkké.
-
3
Bez poklice pečeme při 220 °C 20-30 minut, vrchní vrstvu necháme zapéci dohněda . Před podáváním zasypeme petrželkou.