Anglické jehněčí kotlety

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 195 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Cibule
  • 5 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 40 g Petržel - nať
  • 10 g Tymián čerstvý
  • 500 ml Voda pitná
  • 1 ks Bobkový list
  • 1 kg Brambory
  • 1 kg Jehněčí kotlety
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 700 kcal
  • Sacharidy 39 g
  • Tuky 36 g
  • Sodík 668 mg
  • Bílkoviny 54 g
  • Uhlovodany 39 g
  • Cholesterol 165 mg
  • Draslík 2000.7 mg
  • Vláknina 16628.2 mg
  • Vitamín A 16628.2 mg
  • Vitamín B6 1.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 55.7 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do zapékací mísy dáme polovinu na plátky nakrájených brambor, zakryjeme je polovinou cibule, na ni položíme osolené kotlety, petrželku, tymián, bobkový list a pepř. Přikryjeme vrstvou zbylé cibule a nakonec bramborami. Každou vrstvu osolíme a opepříme.

  • 2

    Zalijeme vodou, aby byla mísa do poloviny plná. Zakryjeme těsnou poklicí, dáme do trouby předehřáté na 160 °C a 2-2 1/2 hodiny dusíme, dokud nejsou maso i brambory měkké.

  • 3

    Bez poklice pečeme při 220 °C 20-30 minut, vrchní vrstvu necháme zapéci dohněda . Před podáváním zasypeme petrželkou.

Komentáře k receptu