Jehněčí na rozmarýnu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 425 kcal
- Sacharidy 35 g
- Tuky 18 g
- Sodík 278 mg
- Bílkoviny 20 g
- Uhlovodany 35 g
- Cholesterol 100.7 mg
- Draslík 732.4 mg
- Vláknina 10724.2 mg
- Vitamín A 10724.2 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 29.2 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1193.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do mělkého pekáče dáme maso, smícháme dvě lžíce rybízového želé s rozmarýnem, rozetřeným česnekem, pepřem a solí. Maso touto směsí potřeme a v předehřáté troubě pečeme 30 minut. Občas maso potřeme vypečenou šťávou.
-
2
Do hrnce dáme pokrájené brambory na kostky a zalijeme vodou, přivedeme k varu a necháme vařit 8 minut. Přecedíme a necháme okapat. Do hrnce přidáme pokrájené pórky s vývarem. Přikryjeme pokličkou a vaříme 8 minut, dokud nejsou měkké. Poté scedíme a uschováme tekutinu.
-
3
Do mísy dáme brambory a pórek a rozmačkáme na kaši. Osolíme, opepříme a promícháme s žervé. Směs dáme na předehřátou mísu a udržujeme v teple.
-
4
Rozpustíme v pánvi zbývající želé a v tekutině z pórku ho rozmícháme. Přivedeme do varu a 5 minut povaříme.
-
5
Pokrájíme maso na plátky a rozložíme na kaši. Přelijeme omáčkou a ozdobíme rozmarýnem.
-
6
Podáváme horké.