Salát ze sušeného ovoce a mandlí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 584 kcal
- Sacharidy 122 g
- Tuky 13 g
- Sodík 14 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 122 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 1851.9 mg
- Vláknina 32900.2 mg
- Vitamín A 32900.2 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 23.4 mg
- Vitamín E 9.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Všechno sušené ovoce dáme do porcelánové mísy, zalijeme vodou, citronovou šťávou, zakryjeme fólií a necháme několik hodin namáčet.
-
2
Nabobtnalé ovoce scedíme, vrátíme do mísy a smícháme s nasekanými mandlemi. Šťávu nalijeme na pánev, přidáme citronovou kůru a vaříme na mírném ohni, až se tekutina vyvaří na polovinu a vznikne sirup. Necháme ho vychladnout a nalijeme na ovoce. Dáme vychladit do lednice a před podáváním rozdělíme na misky. Servírujeme ozdobené snítkou máty.