Salát ze sušeného ovoce a mandlí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Hrozinky
  • 100 g Mandle
  • 200 g Meruňky sušené
  • 200 g Švestky sušené
  • 5 g Máta
  • 200 g Broskve sušené
  • 1 ks Citrony
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 584 kcal
  • Sacharidy 122 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 14 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 122 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 1851.9 mg
  • Vláknina 32900.2 mg
  • Vitamín A 32900.2 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 23.4 mg
  • Vitamín E 9.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Všechno sušené ovoce dáme do porcelánové mísy, zalijeme vodou, citronovou šťávou, zakryjeme fólií a necháme několik hodin namáčet.

  • 2

    Nabobtnalé ovoce scedíme, vrátíme do mísy a smícháme s nasekanými mandlemi. Šťávu nalijeme na pánev, přidáme citronovou kůru a vaříme na mírném ohni, až se tekutina vyvaří na polovinu a vznikne sirup. Necháme ho vychladnout a nalijeme na ovoce. Dáme vychladit do lednice a před podáváním rozdělíme na misky. Servírujeme ozdobené snítkou máty.

Komentáře k receptu