Salát z nakládané červené řepy s rybízem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 239 kcal
- Sacharidy 61 g
- Tuky 0 g
- Sodík 497 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 61 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 397.2 mg
- Vláknina 13726 mg
- Vitamín A 13726 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12.8 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z červené řepy slijeme polovinu nálevu, rybízový kompot scedíme (nálev použijeme jako nápoj) a nakrájíme na kostičky, jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a hrubě nastrouháme. Řepu se zbylým nálevem i rybíz a jablka dáme do mísy, přimícháme jemně nastrouhaný křen a promícháme. Pokud je v salátu málo šťávy, přilijeme nálev z řepy i rybízu.