Polévka s rýžovými nudlemi a kuřecím masem
Suroviny
- 300 g Kuřecí prsa
- 150 g Nudle rýžové
- 2 kávová lžička Pasta Sambal Oelek
- 1 ks Zázvor celý
- 2 ks Badyán
- 4 ks Kardamom
- 1 ks Limetka
- 4 ks Cibulka jarní
- 2 ks Chilli paprička
- 2 ks Máta
- 4 ks Koriandr čerstvý
- 0.5 ks Skořice celá
- 1 stroužek Česnek
- 1.5 l Vývar drůbeží
- 6 polévková lžíce Omáčka rybí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 851 kcal
- Sacharidy 75 g
- Tuky 13 g
- Sodík 2105 mg
- Bílkoviny 29 g
- Uhlovodany 75 g
- Cholesterol 48 mg
- Draslík 1046.6 mg
- Vláknina 32369.3 mg
- Vitamín A 32369.3 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 33.1 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vývar vlijeme do hrnce a přivedeme k varu. Oloupeme a nakrájíme česnek a zázvor a přidáme do polévky spolu s badyánem, kardamomem, rybí omáčkou a skořicí. Vložíme maso, zakryjeme a vaříme cca 15 min.
-
2
Mezitím dle návodu na obalu připravíme nudle a necháme je okapat. Cibulky očistíme a nakrájíme na tenké proužky. Papričky omyjeme a nakrájíme na velmi tenká kolečka. Koriandr a mátu opláchneme a otrháme lístky. Omytou limetku překrojíme na dílky.
-
3
Z vývaru vyjmeme maso, badyán, kardamom a skořici, polévku dochutíme. Maso nakrájíme.
-
4
Do misek rozdělíme nudle, cibulky, chilli papričky a maso, zalijeme vývarem, posypeme bylinkami. Na dochucení podáváme zvlášť limetku a samba oelek.