Hustá zeleninová polévka s fazolemi
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 2279 kcal
- Sacharidy 84 g
- Tuky 544 g
- Sodík 1296 mg
- Bílkoviny 27 g
- Uhlovodany 73 g
- Cholesterol 4.5 mg
- Draslík 2109.2 mg
- Vláknina 41595.8 mg
- Vitamín A 41595.8 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 41.8 mg
- Vitamín E 2.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Sušené bílé fazole je nutné namočit přes noc. Druhý den slijeme vodu a fazole necháme v cedníku okapat.
-
2
Ve velkém hrnci ohřejeme zeleninový vývar, vložíme kosti do polévky. Vaříme přibližně 30 minut.
-
3
Připravíme si zeleninu. Mrkev oškrábeme a nakrájíme na kolečka. Chilli papričky zbavíme semen a nakrájíme nadrobno.
-
4
Malé cukety omyjeme a nakrájíme na plátky. Řapíkatý celer omyjeme a nakrájíme na kousky. Cibuli nakrájíme na tenká kolečka.
-
5
Zelenou petržel krátce opláchneme pod studenou tekoucí vodou, osušíme a nasekáme nadrobno.
-
6
Po 30 minutách vaření vývaru vyndáme kosti a přidáme okapané fazole, cibuli a chilli papričky.
-
7
Polévku vaříme asi 1 hodinu na mírném ohni. Přibližně 20 minut před dokončením přidáme zbylou nakrájenou zeleninu.
-
8
Po dokončení dochutíme solí a pepřem. Nalijeme do talířů, ozdobíme zelenou petrželí a podáváme horkou.