Hustá zeleninová polévka s fazolemi

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 110 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Fazole bílé
  • 800 g Kosti hovězí morkové
  • 250 g Cuketa
  • 250 g Celer řapíkatý
  • 4 ks Mrkev kořen
  • 2 ks Cibule
  • 2 ks Chilli paprička
  • 1 hrst Petržel - nať
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 l Vývar zeleninový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 2279 kcal
  • Sacharidy 84 g
  • Tuky 544 g
  • Sodík 1296 mg
  • Bílkoviny 27 g
  • Uhlovodany 73 g
  • Cholesterol 4.5 mg
  • Draslík 2109.2 mg
  • Vláknina 41595.8 mg
  • Vitamín A 41595.8 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 41.8 mg
  • Vitamín E 2.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Sušené bílé fazole je nutné namočit přes noc. Druhý den slijeme vodu a fazole necháme v cedníku okapat.

  • 2

    Ve velkém hrnci ohřejeme zeleninový vývar, vložíme kosti do polévky. Vaříme přibližně 30 minut.

  • 3

    Připravíme si zeleninu. Mrkev oškrábeme a nakrájíme na kolečka. Chilli papričky zbavíme semen a nakrájíme nadrobno.

  • 4

    Malé cukety omyjeme a nakrájíme na plátky. Řapíkatý celer omyjeme a nakrájíme na kousky. Cibuli nakrájíme na tenká kolečka.

  • 5

    Zelenou petržel krátce opláchneme pod studenou tekoucí vodou, osušíme a nasekáme nadrobno.

  • 6

    Po 30 minutách vaření vývaru vyndáme kosti a přidáme okapané fazole, cibuli a chilli papričky.

  • 7

    Polévku vaříme asi 1 hodinu na mírném ohni. Přibližně 20 minut před dokončením přidáme zbylou nakrájenou zeleninu.

  • 8

    Po dokončení dochutíme solí a pepřem. Nalijeme do talířů, ozdobíme zelenou petrželí a podáváme horkou.

Komentáře k receptu