Treska marinovaná v limetkové šťávě
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 119 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 1 g
- Sodík 63 mg
- Bílkoviny 23 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 50 mg
- Draslík 173.6 mg
- Vláknina 2176.8 mg
- Vitamín A 2176.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 16.2 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rybu opláchneme, osušíme a odstraníme případné kosti. Nakrájíme na kostičky velké cca 1 cm, vložíme do velké mísy a promícháme s limetkovou šťávou. Zakryjeme a necháme 6-8 hodin marinovat v lednici. Mezitím maso občas obrátíme.
-
2
Rajčata spaříme vroucí vodou, oloupeme, odstraníme jadérka. Nakrájíme na malé kousky. Chilli papričky očistíme a bez semínek nasekáme najemno. Oloupanou cibuli nadrobno nakrájíme.
-
3
K rybě přidáme rajčata, chilli, cibuli, nasekaný koriandr, ochutíme solí a pepřem. Důkladně promícháme a před podáváním necháme ještě 15 min odležet při pokojové teplotě. Jako přílohu použijeme např. čerstvý bílý chléb.