Mexické kuře z páry
Suroviny
- 2 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 0.5 kávová lžička Kmín drcený
- 0.5 kávová lžička Skořice mletá
- 0.5 kávová lžička Hřebíček mletý
- 0.5 kávová lžička Oregano sušené
- 1 ks Kuře
- 1 stroužek Česnek
- 0.333333 šálek Citronová šťáva
- 1 šálek Pomerančová šťáva
- 1 polévková lžíce Paprika mletá sladká
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 955 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 64 g
- Sodík 688 mg
- Bílkoviny 80 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 318.8 mg
- Draslík 993.2 mg
- Vláknina 1523.9 mg
- Vitamín A 1523.9 mg
- Vitamín B6 1.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 48.6 mg
- Vitamín E 1.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Smícháme citronovou a pomerančovou štávu, česnek, papriku, oregano, kmín, hřebíček, skořici a podle chuti osolíme a opepříme.
-
2
Kuře rozporcujeme na 8 dílů a ty rozložíme do mělkého pekáčku a zalijeme připravenou ovocnou marinádou. Necháme odležet v chladničce přes noc nebo alespoň 6-8 hodin. Během marinování kuře nejméně jednou v marinádě obrátíme.
-
3
Marinované porce kuřete vložíme do alobalu po 4 kouscích do každého balíčku. Zbytek marinády rovnoměrně rozdělíme a zalijeme jí maso ve fólii. Balíčky pečlivě zabalíme, aby marináda nevytékala.
-
4
Vodu v parním hrnci přivedeme k varu, balíčky s kuřetem dáme na pařák a stáhneme plamen, aby se voda vařila jen mírně. Kuře vaříme v páře asi 1 a půl hodiny. Průběžně kontrolujeme množství vody v parním hrnci i podle potřeby doléváme.