Krupková polévka se zeleninou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 169 kcal
- Sacharidy 26 g
- Tuky 31 g
- Sodík 1656 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 20 g
- Cholesterol 10 mg
- Draslík 506 mg
- Vláknina 5165 mg
- Vitamín A 5165 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 26.2 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Krupky propláchneme pod tekoucí vodou, vložíme do vroucího vývaru, osolíme, opepříme a vaříme asi 30 minut. Mezitím si připravíme zeleninu. Mrkev, celer, petržel, tuřín a brambory dobře očistíme a nakrájíme na kostičky. Přisypeme ke krupkám, vodu co se odpařila nahradíme přilitím mléka a vaříme 20 minut.
-
2
Polévku podáváme velmi teplou.