Kapr po Gruzínsku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 100 g Celer bulvový
  • 50 g Cibule
  • 240 g Kapr obecný
  • 50 g Mrkev kořen
  • 50 g Ořechy vlašské
  • 50 g Petržel kořen
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Petržel - nať
  • 0.5 ks Citrony
  • 1 polévková lžíce Ocet vinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 360 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 81 g
  • Sodík 309 mg
  • Bílkoviny 27 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 79.2 mg
  • Draslík 860.9 mg
  • Vláknina 11455.2 mg
  • Vitamín A 11455.2 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 60 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kapra očistíme a naporcujeme. Zeleninu očistíme a nakrájíme na nudličky, cibuli na kostičky. Jádra vlašských ořechů umeleme, petrželovou nať posekáme, půl citronu nakrájíme na plátky.

  • 2

    V hlubokém rendlíku čtvrt hodiny vaříme zeleninu ve vodě s octem. Poté přidáme porce kapra, osolíme, plamen zmírníme, aby se vývar táhl. Měkkou rybu po zhruba dvaceti minutách přendáme na mísu. Vývar necháme vychladnout, poté ho přecedíme, přidáme mleté ořechy, cibuli, čtvrt lžičky mletého pepře a dobře promícháme.

  • 3

    Kapra podáváme vychlazeného, přelitého připravenou omáčkou, posypaného sekanou petrželovou natí. Zdobíme plátky citronu.

Komentáře k receptu