Polévka z pšeničné špaldy
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 653 kcal
- Sacharidy 47 g
- Tuky 101 g
- Sodík 11 mg
- Bílkoviny 43 g
- Uhlovodany 43 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 119.7 mg
- Vláknina 4375.5 mg
- Vitamín A 4375.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.7 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kýtu vložíme do hrnce, zalijeme 3 l vody a dáme vařit. Během varu odebíráme vzniklou pěnu.
-
2
Cibuli oloupeme a propícháme hřebíčkem.
-
3
Celerovou nať omyjeme společně s pórkem a svážeme nití k sobě.
-
4
Mrkev oloupeme a omyjeme.
-
5
Zeleninu, cibuli, neloupaný česnek a špaldu přisypeme k masu a necháme vařit.
-
6
Přiklopené vaříme 50 minut.
-
7
Před servírováním odstraníme nit z pórků a ihned podáváme.