Thajské nudle s čínskou pažitkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 0 kcal
- Sacharidy 0 g
- Tuky 0 g
- Sodík 0 mg
- Bílkoviny 0 g
- Uhlovodany 0 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 0 mg
- Vláknina 0 mg
- Vitamín A 0 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do velké mísy vložíme nudle, zalijeme teplou vodou a necháme půl hodiny louhovat. Poté je scedíme a smícháme se sójovou omáčkou, zázvorem a lžící rostlinného oleje. Přidáme tofu, zamícháme a 10 minut necháme marinovat. Poté scedíme a marinádu schováme pro pozdější použití.
-
2
Rozehřejeme si na pánvi lžíci oleje. Osmažíme česnek, po chvilce přidáme tofu a smažíme za stálého míchání 4 minuty. Osmahnuté tofu a česnek z pánve vyndáme a odložíme na pozdější použití.
-
3
Na pánvi rozehřejeme zbytek oleje a orestujeme za stálého míchání cibuli, dokud nezačne měnit barvu. Přidáme smažené tofu a chilli papričky, osmahneme a za stálého míchání přidáme nudle. Vše smažíme 5 minut.
-
4
Přidáme fazolové výhonky, většinu rozemletých burských oříšků a pažitku. Přidáme sójovou omáčku, osmažené tofu a zbytek marinády.
-
5
Hotový pokrm naaranžujeme na talíř a podáváme ozdobené zbylými praženými oříšky a lístky koriandru.