Sardinkové špízy s olivami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 0 kcal
- Sacharidy 0 g
- Tuky 0 g
- Sodík 0 mg
- Bílkoviny 0 g
- Uhlovodany 0 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 0 mg
- Vláknina 0 mg
- Vitamín A 0 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté sardinky pokapeme citronovou šťávou, přidáme sůl a pepř. Okapeme vypeckované olivy a vykuchané sardinky jednotlivě zabalíme do plátků slaniny. Opatrně napícháme na jehly vždy jednu sardinku střídavě s olivou.
-
2
Nařízneme si do kříže rajčata, spaříme, oloupeme, zbavíme semen a nakrájíme na kostičky. Očistíme omytou papriku a také nakrájíme. Nadrobno nakrájíme oloupanou cibuli.
-
3
Na rozpáleném oleji (3 lžíce) smažíme cibuli do zesklovatění, přidáme papriku a po krátkém osmahnutí i rajčata. 10 minut dusíme.
-
4
Opranou a usušenou bazalku nakrájíme na tenké nudličky a vmícháme do rajčatové omáčky. Přidáme sůl a pepř.
-
5
Špízy z každé strany opečeme 3 minuty na zbylém oleji.
-
6
Podáváme s rajčatovou omáčkou, ozdobené plátky citronu.