Sardinkové špízy s olivami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 0 kcal
  • Sacharidy 0 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 0 mg
  • Bílkoviny 0 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 0 mg
  • Vláknina 0 mg
  • Vitamín A 0 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté sardinky pokapeme citronovou šťávou, přidáme sůl a pepř. Okapeme vypeckované olivy a vykuchané sardinky jednotlivě zabalíme do plátků slaniny. Opatrně napícháme na jehly vždy jednu sardinku střídavě s olivou.

  • 2

    Nařízneme si do kříže rajčata, spaříme, oloupeme, zbavíme semen a nakrájíme na kostičky. Očistíme omytou papriku a také nakrájíme. Nadrobno nakrájíme oloupanou cibuli.

  • 3

    Na rozpáleném oleji (3 lžíce) smažíme cibuli do zesklovatění, přidáme papriku a po krátkém osmahnutí i rajčata. 10 minut dusíme.

  • 4

    Opranou a usušenou bazalku nakrájíme na tenké nudličky a vmícháme do rajčatové omáčky. Přidáme sůl a pepř.

  • 5

    Špízy z každé strany opečeme 3 minuty na zbylém oleji.

  • 6

    Podáváme s rajčatovou omáčkou, ozdobené plátky citronu.

Komentáře k receptu