Zapečené lilkové plátky s česnekem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 270 kcal
- Sacharidy 30 g
- Tuky 20 g
- Sodík 742 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 30 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 1027.4 mg
- Vláknina 21707.5 mg
- Vitamín A 21707.5 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 69 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Lilky dobře omyjeme, oloupeme a nakrájíme na plátky, osmahneme na pánvi na rozpáleném másle. Orestované lilky rozdělíme na porce do 4 zapékacích sáčků.
-
2
Na másle, na kterém jsme restovali lilky, osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme prolisovaný česnek, rozmixovaná rajčata, nasekanou petrželku, sůl, pepř a za stálého míchání povaříme 8 minut.
-
3
Omáčku nalijeme do jednotlivých zapékacích sáčků, pořádně zavážeme a dáme na 45 minut zapéct do středně vyhřáté trouby a ihned podáváme.