Zeleninová polévka s kuličkami z rýže a drůbežího masa
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 755 kcal
- Sacharidy 46 g
- Tuky 15 g
- Sodík 1375 mg
- Bílkoviny 22 g
- Uhlovodany 43 g
- Cholesterol 162.7 mg
- Draslík 424.7 mg
- Vláknina 13502.2 mg
- Vitamín A 13502.2 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 33.1 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Smícháním rýže, masa a vajec vytvoříme těsto, které podle chuti osolíme, opepříme a vytvarujeme do malých kuliček.
-
2
Pórek s kapustou nakrájíme na proužky, mrkev na kostičky.
-
3
Do ohřátého drůbežího vývaru vložíme zeleninu a masové kuličky, opepříme, okořeníme tymiánem a oreganem.
-
4
Při mírné teplotě vaříme asi 30 minut.