Avokádovo- rajčatový dip

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 kávová lžička Meduňka
  • 1 ks Citrony
  • 1 ks Avokádo
  • 1 ks Rajčata
  • 1 ks Cibulka jarní
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 špetka Sůl
  • 0.5 špetka Paprika mletá pálivá
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 91 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 123 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 356.4 mg
  • Vláknina 9989.3 mg
  • Vitamín A 9989.3 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 31.4 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Avokádo a citron dobře omyjeme, nejlépe vydrhneme kartáčkem a osušíme. Avokádo rozpůlíme, vyjmeme pecku a lžící vydlabeme dužinu do misky, kde ji ručním mixérem rozmixujeme dohladka.

  • 2

    Rajče rozkrojíme napůl a z každé půlky odkrojíme slabý plátek. Zbytek rajčete nakrájíme nadrobno a vložíme do misky, kam přidáme nastrouhanou citronovou kůru, najemno nasekanou cibulku, meduňku a petrželku. Osolíme, opepříme, přidáme trošku pálivé papriky a citronovou šťávu, promícháme.

  • 3

    Vzniklou směs jemně vmícháme do avokádového krému a přendáme do servírovací misky. Povrch ozdobíme vějířkem z rozpůlených rajčatových plátků a snítkou petrželky.

  • 4

    Dip podáváme vychlazený například s topinkou.

Komentáře k receptu