Avokádovo- rajčatový dip
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 91 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 7 g
- Sodík 123 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 356.4 mg
- Vláknina 9989.3 mg
- Vitamín A 9989.3 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 31.4 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Avokádo a citron dobře omyjeme, nejlépe vydrhneme kartáčkem a osušíme. Avokádo rozpůlíme, vyjmeme pecku a lžící vydlabeme dužinu do misky, kde ji ručním mixérem rozmixujeme dohladka.
-
2
Rajče rozkrojíme napůl a z každé půlky odkrojíme slabý plátek. Zbytek rajčete nakrájíme nadrobno a vložíme do misky, kam přidáme nastrouhanou citronovou kůru, najemno nasekanou cibulku, meduňku a petrželku. Osolíme, opepříme, přidáme trošku pálivé papriky a citronovou šťávu, promícháme.
-
3
Vzniklou směs jemně vmícháme do avokádového krému a přendáme do servírovací misky. Povrch ozdobíme vějířkem z rozpůlených rajčatových plátků a snítkou petrželky.
-
4
Dip podáváme vychlazený například s topinkou.