Rýžový salát z tuňáka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 486 kcal
- Sacharidy 35 g
- Tuky 15 g
- Sodík 763 mg
- Bílkoviny 50 g
- Uhlovodany 35 g
- Cholesterol 315.1 mg
- Draslík 613.2 mg
- Vláknina 2911.7 mg
- Vitamín A 2911.7 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 22.2 mg
- Vitamín E 2.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rybu pokrájíme na menší kousky, zalijeme citrónovou šťávou, necháme v chladu odležet 4 hodiny. Během marinování maso občas promícháme.
-
2
Rýži uvaříme, poté propláchneme studenou vodou a necháme dobře okapat.
-
3
Ančovičky pokrájíme na menší kousky, smícháme s rýží.
-
4
Papriky zbavíme jadřinců a slupek, pokrájíme na menší kostičky. Také vmícháme do rýže.
-
5
Hotový salát podáváme zdobený pokrájenými, natvrdo uvařenými vejci a kousky tuňáka.