Květákový salát

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 10 g Petržel - nať
  • 1 ks Květák
  • 1 špetka Pepř bílý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 64 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 1 g
  • Sodík 76 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 767.9 mg
  • Vláknina 10262.4 mg
  • Vitamín A 10262.4 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 125.2 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Květák omyjeme, rozdělíme na růžičky a uvaříme v osolené vodě do poloměkka. Scedíme a necháme odkapat.

  • 2

    Růžičky vložíme do mísy a zalijeme vývarem z květáku, do kterého jsme přidali bílý pepř a jemně nasekanou petrželovou nať. Necháme dobře odležet.

  • 3

    Před podáváním můžeme pokrm ještě okořenit podle potřeby.

Komentáře k receptu