Pečené brambory ve vývaru

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1200 g Brambory
  • 20 g Provensálské koření
  • 5 g Sůl
  • 500 ml Vývar z hovězích kostí
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 243 kcal
  • Sacharidy 39 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 952 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 39 g
  • Cholesterol 6.3 mg
  • Draslík 1749.1 mg
  • Vláknina 15105 mg
  • Vitamín A 15105 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 35 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory omyjeme, malé brambory vložíme do mísy celé, připravujeme-li větší brambory, rozpůlíme je nebo rozčtvrtíme. Přidáme sůl, bylinky a nadrobno nakrájený česnek a vše dobře promícháme. Vložíme do pekáčku, podlijeme vývarem a dáme do předehřáté trouby. Pečeme asi hodinu při 220 °C za častého otáčení, v případě potřeby podlijeme ještě vodou, aby byly brambory zlatavé, ale aby se nepřipalovaly.

Komentáře k receptu