Pečené brambory ve vývaru
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 243 kcal
- Sacharidy 39 g
- Tuky 6 g
- Sodík 952 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 39 g
- Cholesterol 6.3 mg
- Draslík 1749.1 mg
- Vláknina 15105 mg
- Vitamín A 15105 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 35 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory omyjeme, malé brambory vložíme do mísy celé, připravujeme-li větší brambory, rozpůlíme je nebo rozčtvrtíme. Přidáme sůl, bylinky a nadrobno nakrájený česnek a vše dobře promícháme. Vložíme do pekáčku, podlijeme vývarem a dáme do předehřáté trouby. Pečeme asi hodinu při 220 °C za častého otáčení, v případě potřeby podlijeme ještě vodou, aby byly brambory zlatavé, ale aby se nepřipalovaly.