Dušený hovězí jazyk
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 576 kcal
- Sacharidy 70 g
- Tuky 24 g
- Sodík 1445 mg
- Bílkoviny 28 g
- Uhlovodany 70 g
- Cholesterol 103.5 mg
- Draslík 1614.4 mg
- Vláknina 35030.8 mg
- Vitamín A 35030.8 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 28.6 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 19.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Jazyk dobře očistíme kartáčkem pod tekoucí vodou. Vaříme hodinu a půl v osolené vodě s pepřem, bobkovým listem, tymiánem a cibulí.
-
2
Z uvařeného jazyku odstraníme kůžičku a celý vložíme do pekáčku.
-
3
Karotku a cibuli nakrájíme na kolečka, bylinky posekáme. Přisypeme do pekáčku, zalijeme hovězím vývarem, pekáček zakryjeme a dusíme v troubě 30 minut.
-
4
Hotový jazyk nakrájíme na plátky a podáváme s bramborovou kaší.