Ďas v solné krustě s bylinkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 30 g Tymián čerstvý
  • 30 g Rozmarýn čerstvý
  • 30 g Paprika mletá sladká
  • 30 g Pepř černý mletý
  • 1 kg Mořský ďas
  • 1 kg Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 248 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 96949 mg
  • Bílkoviny 39 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 62.5 mg
  • Draslík 1386 mg
  • Vláknina 13800 mg
  • Vitamín A 13800 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 21.5 mg
  • Vitamín E 2.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Troubu předehřejeme na 200 °C. Sůl smícháme s bylinkami a kořením.

  • 2

    Zapékací formu vysypeme solnou směsí, usadíme na ni rybu a zasypeme zbytkem směsi tak, aby byla rovnoměrně zcela zakrytá. Vložíme do trouby a pečeme 35-40 minut.

  • 3

    Poté rybu z krusty vyjmeme, odstraníme kůži a servírujeme nakrájenou na plátky.

Komentáře k receptu