Australské pečené jehněčí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 497 kcal
- Sacharidy 2 g
- Tuky 35 g
- Sodík 225 mg
- Bílkoviny 42 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 150.2 mg
- Draslík 694.2 mg
- Vláknina 270.8 mg
- Vitamín A 270.8 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.9 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Troubu si předehřejeme na 180 °C nebo na stupeň 4.
-
2
Jehněčí kýtu na několika místech nařízneme a do řezu vložíme česnek rozkrojený na půlku a vetřeme oregano s tymiánem. Kýtu potřeme solí a pepřem.
-
3
Jehněčí dáme do trouby na mřížku, tak aby šťáva mohla během pečení odkapávat. Až bude téměř propečené (přibližně za 1 hodinu), zabalíme ho do alobalu, abychom zachytili nějakou šťávu a pečeme dalších 20 minut.