Okoun s citronem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1200 g Okouník mořský
  • 10 g Majoránka
  • 10 g Oregano čerstvé
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 2 ks Vaječný bílek slepičí
  • 3 ks Citrony
  • 1 kg Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 318 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 97158 mg
  • Bílkoviny 59 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 126 mg
  • Draslík 1042.4 mg
  • Vláknina 9727.5 mg
  • Vitamín A 9727.5 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 62.6 mg
  • Vitamín E 3.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Okouny vykucháme, necháme jim však šupiny a promyjeme je důkladně pod tekoucí vodou. Osušíme, osolíme je a opepříme zevnitř i zvenčí a do břišní dutiny každé ryby vložíme po snítce majoránky a oregana.

  • 2

    Promícháme hrubou sůl a bílky a polovinu směsi rozprostřeme do velkého pekáče, do směsi vložíme ryby a na každou umístěte několik plátků citronu. Ryby zcela zakryjeme zbývající směsí soli s bílky, navrch dáme opět několik plátků citronu a pekáč dáme na 30 minut do trouby předehřáté na 250 °C. Pak pekáč vytáhneme z trouby, odstraníme horní vrstvu soli a hotové ryby podáváme na stůl.

Komentáře k receptu