Okoun s citronem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 318 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 5 g
- Sodík 97158 mg
- Bílkoviny 59 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 126 mg
- Draslík 1042.4 mg
- Vláknina 9727.5 mg
- Vitamín A 9727.5 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 62.6 mg
- Vitamín E 3.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Okouny vykucháme, necháme jim však šupiny a promyjeme je důkladně pod tekoucí vodou. Osušíme, osolíme je a opepříme zevnitř i zvenčí a do břišní dutiny každé ryby vložíme po snítce majoránky a oregana.
-
2
Promícháme hrubou sůl a bílky a polovinu směsi rozprostřeme do velkého pekáče, do směsi vložíme ryby a na každou umístěte několik plátků citronu. Ryby zcela zakryjeme zbývající směsí soli s bílky, navrch dáme opět několik plátků citronu a pekáč dáme na 30 minut do trouby předehřáté na 250 °C. Pak pekáč vytáhneme z trouby, odstraníme horní vrstvu soli a hotové ryby podáváme na stůl.