Mléčná polévka se štičím masem a špaldou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 402 kcal
- Sacharidy 41 g
- Tuky 8 g
- Sodík 486 mg
- Bílkoviny 43 g
- Uhlovodany 29 g
- Cholesterol 125 mg
- Draslík 57.4 mg
- Vláknina 2098.3 mg
- Vitamín A 2098.3 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.9 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Špaldu nasypeme do mísy, zalijeme studenou vodou, necháme nabobtnat. Štiku vykucháme, promyjeme a pokrájíme.
-
2
Do hrnce nalijeme mléko, přidáme pokrájené štičí maso a oloupanou, jemně pokrájenou cibuli, do mléka nastrouháme muškátový oříšek, uvedeme do varu a vaříme 15 minut. Rybí maso vyjmeme, vykostíme, propasírujeme sítem a vrátíme do hrnce s mlékem.
-
3
Scedíme špaldu, propereme pod tekoucí studenou vodou, dáme do pánve, přidáme bobkový list, zalijeme a necháme 30 minut vařit. Před koncem vaření osolíme a opepříme čerstvě mletým pepřem. Scedíme a přidáme do mléka se štičím masem.
-
4
Za občasného zamíchání vaříme dalších 10 minut. Hotovou polévku podáváme horkou nebo vlažnou.