Mořský ďas s omáčkou pesto
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 322 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 20 g
- Sodík 240 mg
- Bílkoviny 25 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 37.5 mg
- Draslík 1036.7 mg
- Vláknina 3047.8 mg
- Vitamín A 3047.8 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 43.5 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rajčata rozpůlíme a v jedné vrstvě vložíme řeznou ranou navrch na dno zapékací misky.
-
2
Z filetů mořského ďasa seškrábneme prsty tenkou šedou blanku. Pokud mají filety také kůži, položíme je kůží na pracovní plochu, na jedné straně zasuneme pod kůži nůž a téměř naplocho jemným řezáním ji odstraníme. Filety opláchneme a osušíme papírovými utěrkami.
-
3
Rybu rozložíme na připravená rajčata v zapékací misce. Podle potřeby založíme tenké konce filetů dospod. Každý filet potřeme 4 lžícemi omáčky pesto (viz recept Linguine s pesto omáčkou).
-
4
Vše důkladně přikryjeme alobalem (lesklou stranou dolů) a pečeme v předehřáté troubě na 230 °C asi 16-18 minut doměkka. Maso se musí zlehka oddělovat a z rajčat vznikne hustá omáčka.
-
5
Pokrm podle chuti osolíme, opepříme a ozdobíme snítkami bazalky.