Jehně pečené na rožni

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 360 minut
Počet porcí: 12

Suroviny

  • 1 ks Jehněčí maso
  • 1 kg Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 17 kcal
  • Sacharidy 0 g
  • Tuky 1 g
  • Sodík 32298 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 6.7 mg
  • Draslík 6.7 mg
  • Vláknina 0 mg
  • Vitamín A 0 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 79.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vyvrhnuté a očištěné jehně bez hlavy omyjeme, zevnitř a zvenku potřeme důkladně solí.

  • 2

    Připevníme ho k rožni tak, že nohy nad rožněm přitáhneme k tělu a zajistíme je drátem.

  • 3

    Jehně pečeme vysoko nad žhavým dřevěným uhlím.

  • 4

    Pokud by jsme chtěli jehně péct nad ohněm, budeme oheň udržovat stranou a pečeme jen v žáru ohně.

  • 5

    Jehně otáčíme pomalu a hlavně pravidelně, aby se opeklo rovnoměrně ze všech stran.

  • 6

    Pečeme minimálně 3 - 4 hodiny.

  • 7

    Upečené jehněčí na rožni je nejchutnější jíst teplé, hned jak se sejme z rožně.

Komentáře k receptu