Jehně pečené na rožni
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 17 kcal
- Sacharidy 0 g
- Tuky 1 g
- Sodík 32298 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 0 g
- Cholesterol 6.7 mg
- Draslík 6.7 mg
- Vláknina 0 mg
- Vitamín A 0 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 79.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vyvrhnuté a očištěné jehně bez hlavy omyjeme, zevnitř a zvenku potřeme důkladně solí.
-
2
Připevníme ho k rožni tak, že nohy nad rožněm přitáhneme k tělu a zajistíme je drátem.
-
3
Jehně pečeme vysoko nad žhavým dřevěným uhlím.
-
4
Pokud by jsme chtěli jehně péct nad ohněm, budeme oheň udržovat stranou a pečeme jen v žáru ohně.
-
5
Jehně otáčíme pomalu a hlavně pravidelně, aby se opeklo rovnoměrně ze všech stran.
-
6
Pečeme minimálně 3 - 4 hodiny.
-
7
Upečené jehněčí na rožni je nejchutnější jíst teplé, hned jak se sejme z rožně.