Tetina polévka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 223 kcal
- Sacharidy 19 g
- Tuky 12 g
- Sodík 154 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 19 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 298.9 mg
- Vláknina 4621.4 mg
- Vitamín A 4621.4 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.9 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do hrnce vložíme skopovou krkovičku, osolíme, zalijeme vodou a přivedeme k varu. Vaříme celkem asi dvě hodiny. Asi po hodině přidáme do vývaru kroupy, karotku, řapíkatý celer, cibuli, bobkový list a část petrželové nati.
-
2
Po uvaření vývar scedíme, maso obereme od kosti, nakrájíme a vrátíme zpátky do vývaru. Zpátky vrátíme i kroupy a pokrájenou karotku. Posypeme posekanou petrželovou natí a podáváme.