Polévka se skopovým masem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 272 kcal
- Sacharidy 31 g
- Tuky 69 g
- Sodík 402 mg
- Bílkoviny 17 g
- Uhlovodany 29 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 703.1 mg
- Vláknina 22775 mg
- Vitamín A 22775 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 44.2 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 13.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Skopovou kýtu omyjeme, odblaníme a odkrájíme tučné části. Maso dáme vařit do osolené vody. Přidáme kořenovou zeleninu, celou cibuli opečenou ve slupce na plotně, pokrájené rajče a celý pepř. Vaříme do doby, až maso bude měkké, přibližně 2-3 hodiny. Vývar scedíme, maso nakrájíme na kousky a vrátíme do polévky. Krátce zavaříme domácí nudle.
-
2
Polévku servírujeme s drobně nasekanou petrželkou.