Skotská polévka ze skopového masa

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 105 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Skopové maso přední
  • 50 g Krupky trhané
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Kedlubna
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 0.5 ks Pórek
  • 0.5 ks Celer bulvový
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 l Voda pitná
  • 3 polévková lžíce Hrášek
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 399 kcal
  • Sacharidy 27 g
  • Tuky 111 g
  • Sodík 387 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 24 g
  • Cholesterol 80 mg
  • Draslík 699.6 mg
  • Vláknina 8903.8 mg
  • Vitamín A 8903.8 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 22.9 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné a omyté skopové maso zalijeme v hrnci studenou vodou, přidáme pepř a vaříme do poloměkka.

  • 2

    Potom k masu vsypeme propláchnuté krupky, promícháme a vaříme dál.

  • 3

    Když je maso téměř měkké, přidáme očištěnou, nakrájenou zeleninu, hrášek a vše uvaříme doměkka.

  • 4

    Měkké maso vyjmeme, vykostíme a nakrájíme na kousky. Vložíme zpět do polévky a přidáme nasekanou petrželku. Polévku dochutíme a podáváme horkou.

Komentáře k receptu