Polévka avgolemono
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 14817 kcal
- Sacharidy 173 g
- Tuky 266 g
- Sodík 37956 mg
- Bílkoviny 170 g
- Uhlovodany 99 g
- Cholesterol 490.7 mg
- Draslík 914.8 mg
- Vláknina 400.6 mg
- Vitamín A 400.6 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12.7 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V hrnci přivedeme k varu kuřecí vývar, přidáme drobné těstoviny a vaříme asi 8–10 minut, než budou těstoviny měkké, ale pevné. Vývar udržujeme horký, ale už se nesmí vařit.
-
2
Nejméně půl minuty šleháme vejce, přidáme citronovou šťávu a šleháme dalších 30 vteřin. Za stálého šlehání přidáváme ještě velmi pomalu 4–5 lžic horkého vývaru a poté postupně dalších 225 ml vývaru. Velmi opatrně, vejce se nesmí srazit.
-
3
Zředěná našlehaná vejce za stálého šlehání opatrně vlijeme do zbytku horkého vývaru, čímž polévka mírně zhoustne. Nesmíme ji však již vařit. Podle chuti osolíme a opepříme.
-
4
Podáváme v nahřátých miskách, ozdobené nakrájenou petrželkou.