Polévka avgolemono

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 1

Suroviny

  • 100 g Těstoviny konzumní
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Petržel - nať
  • 12 l Vývar drůbeží
  • 4 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 14817 kcal
  • Sacharidy 173 g
  • Tuky 266 g
  • Sodík 37956 mg
  • Bílkoviny 170 g
  • Uhlovodany 99 g
  • Cholesterol 490.7 mg
  • Draslík 914.8 mg
  • Vláknina 400.6 mg
  • Vitamín A 400.6 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.7 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V hrnci přivedeme k varu kuřecí vývar, přidáme drobné těstoviny a vaříme asi 8–10 minut, než budou těstoviny měkké, ale pevné. Vývar udržujeme horký, ale už se nesmí vařit.

  • 2

    Nejméně půl minuty šleháme vejce, přidáme citronovou šťávu a šleháme dalších 30 vteřin. Za stálého šlehání přidáváme ještě velmi pomalu 4–5 lžic horkého vývaru a poté postupně dalších 225 ml vývaru. Velmi opatrně, vejce se nesmí srazit.

  • 3

    Zředěná našlehaná vejce za stálého šlehání opatrně vlijeme do zbytku horkého vývaru, čímž polévka mírně zhoustne. Nesmíme ji však již vařit. Podle chuti osolíme a opepříme.

  • 4

    Podáváme v nahřátých miskách, ozdobené nakrájenou petrželkou.

Komentáře k receptu