Květáková polévka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 77 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 1 g
- Sodík 150 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 5 mg
- Draslík 254.5 mg
- Vláknina 3672 mg
- Vitamín A 3672 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 41.7 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omytý květák rozebereme na malé růžičky, spaříme rýži a nalijeme ji do 500ml vroucí vody a vaříme 10 min.
-
2
Přidáme květák, masox a vaříme doměkka.
-
3
Do polévky nalijeme mléko, osolíme a ozdobíme petrželkou.