Francouzská pórková polévka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 76 kcal
- Sacharidy 18 g
- Tuky 0 g
- Sodík 132 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 18 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 225 mg
- Vláknina 4500 mg
- Vitamín A 4500 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 15 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Pórky důkladně opláchneme vodou, odstraníme všechnu zeminu a písek. Odřízneme kořínek a zelenou část, a bílou a světle zelenou část dáme do velkého hrnce, zalijeme vodou, přidáme sůl a uvedeme do varu. Jakmile voda začne vřít, ztlumíme oheň a s pokličkou vaříme asi 30 minut.