Zeleninová kaše
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 208 kcal
- Sacharidy 20 g
- Tuky 7 g
- Sodík 118 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 256.7 mg
- Draslík 513.1 mg
- Vláknina 10098 mg
- Vitamín A 10098 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 18.9 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nejdříve omyjeme brambor a uvaříme ho ve slupce (asi 25 minut). Mrkev také omyjeme a očistíme a nakrájíme na kousky. Společně s masem a 4 lžícemi vody dusíme asi 15 minut.
-
2
Hotový uvařený brambor oloupeme, nakrájíme na kousky, přidáme k masu a mrkvi a mixérem rozmixujeme na kaši. Můžeme zředit pomerančovou šťávou.
-
3
Místo masa můžeme použít i žloutek. Celou takto rozmixovanou kaši ještě povaříme.