Slovenská polévka se skopovým masem a kroupami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 336 kcal
- Sacharidy 24 g
- Tuky 21 g
- Sodík 211 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 24 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 616 mg
- Vláknina 8509.8 mg
- Vitamín A 8509.8 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 151.7 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné a omyté maso vložíme do vroucí vody (1,2 l) a vaříme. Když začne maso měknout, přidáme očištěnou, na nudličky nakrájenou kořenovou zeleninu a kapustu, nasekaný 1 stroužek česneku a cibuli.
-
2
Měkké maso vyjmeme z polévky, nakrájíme na kousky a vložíme zpět do polévky spolu s předem uvařenými kroupami.
-
3
Nakonec polévku dochutíme česnekem utřeným se solí.